strava

trailrunners

De allereerste trail hardloopschoenen

Het begon een drietal maanden geleden: spontaan zocht ik meer en meer de onverharde padjes op om te lopen. In de natte november zakte ik daarbij ook dieper en dieper weg in de modder. Ik had net nieuwe - jawel witte - loopschoenen. Na jaren Asics GT-2000 schakelde ik over naar Asics Kayano. Maar die witte schoenen op die modderpadjes waren geen groot succes. Niet alleen de kleur, maar ook de obligate glijpartijen vormden een probleem. Een beetje opzoekingswerk wekte de interesse in een trailrunningschoen. Ik wou hierbij wel op veilig spelen en bij mijn vaste merk blijven.

Asics bleek gelukkig ook een trailgamma te hebben. De kenmerken van de GT-2000 opgezocht: lichte overpronotatie, voettype lage voetbogen en platvoeten. En zo kwam ik op de Asics GEL-FUJITRABUCO™8 als keuze voor trail hardloopschoen:

  • DYNAMIC DUOMAX™ verhoogt de stabiliteit
  • lichtgewicht FLYTEFOAM™-technologie creëert sterkere terugvering.
  • GEL™-technologie in de achtervoet absorbeert schokken voor voetdemping
  • Profiel van de buitenzool biedt een betere tractie op los of glibberig terrein.
  • En een flitsend design :-)

Nog wat reviews opgezocht en jawel de keuze was gemaakt: dit zouden mijn allereerste trail hardloopschoenen worden. Niet veel winkelse hadden mijn maat (45). Ik kocht ze uiteindelijk bij all4running.nl met een mooie korting van 25%. Twee dagen later klonk de verlossende deurbel met de levering. Daar arriveerden mijn allereerste trailschoenen! Best wel flitsend design, maar … te klein! Hoe kan dat nu? Dit is mijn vijfde paar Asic en altijd dezelfde maat. Dan maar terugsturen en de spanning nog wat rekken.
Oef, de 46, die enkele dagen later vlot werd geleverd, past perfect. We trekken onze loopkledij aan en testen ze onmiddellijk op zoveel mogelijk glibberige padjes. Een eerste snelle mening: grip super, op de baan lopen voelt wel hard. Maar wat een flitsend design :-) ...

Loopkalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31