strava

trailrunners

Het gaat hard!

De liefde voor het trailrunnen kent een vlugge start. Op heel korte termijn heb ik me er een beetje in verdiept. En naast het zelf uitstippelen van routes, en het lopen van bewegwijzerde routes hebben we ook de loopevementen ontdekt. Vroeger heb ik al eens sporadisch deelgenomen aan een city trail of een gewone stadsloop. Maar nu in coronatijden hebben we veel tijd vrij in het weekend. Bovendien hebben de organisatoren door het kleinschaliger te houden en te verspreiden over meerdere dagen, een coronaveilige manier gevonden. Geen gelijktijdige start in grote waves. Maar druppelsgewijs individuele groepjes laten vertrekken. Ze doen dit top!

 

deliriumDe eerste natuurloop waar we aan deelnamen was de Belgian Brewer Trail Delirium Tremens. Op hun website lezen we:  "Het concept voor Belgian Brewer Trails is gegroeid uit de nood om te bewegen en te genieten. Iets wat vele mensen het hele jaar gemist hebben. We moesten bewegen, wilden proeven & ontdekken. In onze bubbel, maar met een ervaring. Heerlijk sporten, de ongekende natuur van de streek ontdekken, en proeven van een welverdiend biertje van de lokale brouwer. Een must voor bier-, natuur- & sportliefhebbers!"

Bier-, natuur- en sportliefhebber ... daar kan ik me wel in vinden. Ingeschreven voor 17 januari. De afstand 10 km, de ondergrond diepe modder, de beloning een grote fles delirium tremens. Veel plezier gehad. Dat smaakte naar meer.

Overmoedig? De volgende trailrun zou in Kluisbergen doorgaan en dan nog ineens 17 km. Als loper in het redelijk vlakke Waasland, bezorgde dit toch wat zenuwachtigheid. Onterechte paniek bij de lokale politiezone dwong de organisatie te verhuizen naar het naburige Maarkedal. Op een mooi parcours en door verstandig rustig te lopen, werden we Koning Van Maarkedal. Stress was niet nodig. We kregen nog een zakje met lekkers mee (Peperkoek, koffie, ...). De organisatie Ten Voeten Uit is een initiatief van twee gepassioneerde lopers, Karin Bastiaannet en Dirk Van Thuyne. Ze doen dat super en dat voor een heel goedkope prijs: slechts 6 euro.

Ondertussen hadden we ook de Runner's Lab Trailrun Series van Sportevents ontdekt. Deze zijn iets duurder, maar ze hebben een interessante abonnementsformule. En zoals de titel zegt: het gaat hard. Dus hebben we maar direct een abonnement afgesloten. Op de kalender stond normaal dit weekend Trail de la Soupe in La Roche-en-Ardenne. Maar ook hier paniek en deze keer van de provinciegouverneur. Het evenement werd geannuleerd. We hadden echter al een weekendhuisje vastgelegd en zijn dan maar op eigen initiatief gaan lopen. Nog meer hoogtemeters dan de Vlaame Ardennen. (een verslagje volgt nog). En normaal zou het volgende week van deze organisatie in Kluisbergen een trail zijn, maar ook zij hebben natuurlijk geen toestemming meer gekregen. Voorlopig wel nog op de agenda en ingeschreven: 7 maart in Westmalle en 14 maart North C Trail Koksijde. Dus we blijven nieuwsgierig naar de loopevenementen van deze organisatie.

Tenslotte op de agenda: op 28 februari kunnen we Koning van Mortagne worden. Een goed gevulde agenda! Want hoe moeten we de volgende Brewer Trail nl. Kwaremont er nog tussen nemen?

 

Loopkalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30