strava

trailrunners

Geen toelating ...

We hebben alle begrip voor de moelijke situatie waarin bestuurders beslissingen moeten nemen in deze corona-tijden. En de volksgezondheid primeert natuurlijk. Toch moet het echt wel ontmoedigend zijn voor organisatoren die steeds last-minute de toelating voor hun evenement zien ingetrokken worden. We willen ze via deze weg alvast een hart onder de riem steken. Het is niet evident voor organisatoren. Ze zijn er rotsvast van overtuigd dat hun evenement in alle veiligheid kan doorgaan. Ze hebben extra voorbereidingen getroffen en veel overlegd met verschillende instanties.  Draaiboeken gemaakt. Winstmarges sowieso zien slinken door spreiding en beperking van het aantal deelnemers. Om dan mee te maken dat je toelating wordt ingetrokken en toch niet opgeven en volop gaan voor het volgende evenement, daar doen we ons hoedje voor af!

 

Als deelnemer zien we zo al de derde loop van Runners' Lab NaturaRun Series, georganiseerd door sportevents, uitgesteld worden: Kluisbergen, La Roche en nu ook Koksijde. We hopen nog steeds op Westmalle. Ten Voeten Uit moest dan weer op enkele dagen hun loop verhuizen van Kluisbergen naar buurgemeente Maarkedal. Hun kleinschalig initiatief verliep perfect veilig. De Delirium Tremens trail van de Belgian Brewer Trails, grootschaliger, maar zo verspreid over vele dagen dat ook daar geen enkel risico was m.b.t het virus.

Dus het kan zeker. Maar nogmaals alle begrip ook voor de moeilijke knopen die bestuurders moeten doorhakken. En er zijn natuurlijk tal van aanvragen voor evenementen die claimen veilig te zijn. En waar trek je de lijn? We kunnen alleen maar hopen dat de voorbeelden van succesvolle en veilige initiatieven de beleidsmakers kan overtuigen in hun toekomstige beslissingen.

En om op een positieve noot te eindigen: we hebben net 4 nieuwe trail series kunnen toevoegen in de kalender. We leven op hoop ;-)

 

Loopkalender

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30